
HARINA MORADA POLENTA WITH PANKO YOLK
Πολέντα από μαύρο καλαμπόκι με κρόκους πάνκο, φύλλα κολίανδρου και περουβιανό καλαμπόκι.
Συστατικά
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1 κσ Αλεύρι από Μαύρο Καλαμπόκι NATIVO Harina Morada
1 κσ Στιγμιαία Πολέντα DIVELLA Polenta
5 g κρεμμύδι τριμμένο
2 g σκόρδο τριμμένο
5 σπυριά Καλαμπόκι Μότε GOYA Mote Giant White Corn
Μερικές σταγόνες μοσχολέμονο στο τέλος
1 κλωνάρι κόλιανδρο
2 αβγά
Τριμμένη Φρυγανιά Πάνκο YUMMYTO Panko
Εκτέλεση
1. Σε ζωμό κοτόπουλο ή ζωμό της αρεσκείας μας προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλεύρι από μαύρο καλαμπόκι και την στιγμιαία πολέντα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, μέχρι να βγει ένας κρεμώδης πουρές. Στο τελείωμα προσθέτουμε κομμάτια από το βρασμένο λευκό καλαμπόκι mote, τον χυμό lime και τα κομμένα φύλλα κόλιανδρου.
2. Σ’ ένα ταψί τοποθετούμε το πάνκο. Κάνουμε βαθουλώματα με το αβγό. Τοποθετούμε στα βαθουλώματα τους κρόκους και τους σκεπάζουμε προσεκτικά με πάνκο. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη. Όταν χρειαστούμε τους κρόκους πάνκο, τους βγάζουμε από την κατάψυξη και τους τηγανίζουμε.
Στήσιμο
Βάζουμε στη μέση του πιάτου την πολέντα από μαύρο καλαμπόκι, κι από πάνω τον κρόκο πάνκο. Στολίζουμε με φύλλα κολίανδρου και καλαμπόκι mote.